OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
2008
2008
21.12. Vybrali sme sa na poslednú tohtoročnú výstavu do Maďarska - Budapešti. Kami bol vystavovaný
v triede mladých, a po chválach od pani rozhodkyne si odniesol titul HPJ. Na tejto výstave sa zadával titul Derby Winner, o ktorý nastupovali zvlášť psíkovia a sučky narodení od októbra 2006 do decembra 2007, tak sme nastúpili s Kamim a dvoma ďalšími psíkmi - víťazom triedy strednej(Geriho syn JCH Winner of Joranza) a psíkom z triedy otvorenej(
oteckom našej malej Fanta-Stick), ktorý získal Res.CAC (keďže víťaz tr. otvorenej už "nespĺňal podmienky" veku). O to väčšiu radosť som mala, keď pani rozhodkyňa zadala tento titul nášmu Kamimu, a zdôrazňovala, že má vynikajúcu mechaniku pohybu. Pri nástupe o BOB ešte súperil so sučkou, ktorá získala titul Derby Winner o to, ktorý z nich pôjde do záverečných súťaží a titul Derby BIS, a vybrala Kamiho.  
Dnešným víťazstvom som tak od môjho psíka dostala "predvianočný darček", ktorému som sa veľmi tešila, ale on mi vlastne robí radosť každý deň..

 
10.11.
 
Nových majiteľov dostala aj naša najmenšia baba: Gin-Tonic "Gina". Prišli si po ňu zo susedného Maďarska, z 300 km diaľky, pretože im učarovala z fotiek a okamžite sa rozhodli, že ju chcú mať doma. :-) Počas návštevy boli príjemne prekvapení z toho, akí sú naši psi priateľskí, a akú má maličká fajn povahu. Veríme, že sa bude mať v novej rodine výborne ;-)


8.11.
Zúčastnili sme sa národnej výstavy v Budapešti, ktorá sa konala aj napriek tomu, že je november, vonku. Keďže veľkých psov "nepustili" dnu, tak ani malí nedostali túto možnosť, a výstava sa konala na inom mieste, ako to bolo plánované. Našťastie nepršalo, a počasie bolo "celkom príjemné". Rozhodcom bol p.Milan Dosen zo Srbska. Kami vyhral triedu mladých a dostal druhé HPJ, a na záver v porovnaní s mladou sučkou i titul Best Junior. V tento deň oslávil tiež svoje 1. narodeniny!! Baileys, vystavovaná posledný raz v triede strednej, tiež zvíťazila, a získala CAC. Jej majiteľom zo srdca gratulujeme!!

Kami
2.11.
V nedeľu sme sa vybrali na klubovú výstavu, na ktorej yorkshirov posudzovala p. Monique Van Brempt (B). Prihlásila som i Geriho, ktorý v triede šampiónov skončil na 2. mieste s Res.CAC a vynikajúcim posudkom. V triede mladých bolo prihlásených až 20 psíkov. Pri posudzovaní na stole dostal Kami krásne hodnotenie, pani rozhodkyňa zdôrazňovala jeho temperament a celý čas sa usmievala. Všetok stres zo mňa opadol, pretože ku psíkom pristupovala milo. Posúdenie toľkých psov trvalo dlhšie, tak si Kami aj na pár minút zdriemol na mojich kolenách, a občas si aj zaštekal.. Potom pani rozhodkyňa rozdelila psíkov na 2 polovice, aby sa predviedli v pohybe, keďže ich bolo veľa, a potom vybrala 4, medzi nimi aj Kamiho, a iba títo 4 získali hodnotenie Výborný. Ešte raz si ich pozrela v pohybe, a začala zadávať poradie, ... a Kami opäť vyhral :-) ! Tak získal svoj druhý CAJC, a zároveň titul Klubový víťaz mladých 2008.
1.11. Hneď v prvý novembrový deň sa konala v Nitre medzinárodná výstava. Keďže na ďalší deň je v Nitre klubovka, na ktorej sa uchovňuje, prihlásila som Kamiho do triedy mladých, aby si zvykol na prostredie a aby si "zatrénoval" na nasledujúci deň. Rozhodcom bol p. Borsfai Csaba (H). Do triedy mladých nastúpilo 8 psíkov. Po posúdení na stole si Kami krátil čas vyštekávaním na psov v susednom kruhu, pre informáciu to boli "len" bullterriery.. Po posúdení všetkých psíkov v postoji i v pohybe pán rozhodca začal udeľovať poradie, začínal od konca, 4. miesto, 3., 2. a potom ukázal 1. a podal ruku mne ... náš Kami má svoj 1. CAJC!!
Aj jeho "teta" Mama Mia obstála vynikajúco, v triede otvorenej tiež vo veľkej konkurencii zvíťazila, a tým splnila podmienky pre udelenie titulu Šampión SR!! No a tiež získala CACIB ;-) Gratulujeme, Zuzka!!

24.10.
Dnes odišla naša "fantastická" Fanta-Stick (alias MiniNoki) do svojho nového domova. Prišli si po ňu jej noví majitelia z Trnavy, a som si istá, že som jej lepší domov ani nemohla vybrať.
11.10. Národná výstava (MKSZ - TKOK) Budapešť: Gerard získal v tr. šampiónov CAC a Kami bol v triede mladých ocenený známkou Výborný 2.
4.10. Po Európskej výstave sa v sobotu konala Klubová výstava yorkshirov, kde bolo prihlásených 90 psíkov. Sem som brala len Kamiho do triedy mladých, aby si zvykal na "výstavnú atmosféru",
a umiestnil sa na krásnom 3. mieste z 12 psíkov!!



3.10.
...sa konala Európska výstava v Budapešti, na ktorú som prihlásila Geriho do triedy šampiónov. Na výstavu bolo prihlásených až 208 yorkov!! Psov posudzoval p.Walter Jungblut(D). V triede šampiónov bolo 28 psíkov, a náš Geri sa dostal do užšieho výberu 9 psov. Myslím si, že organizácia bola fajn, problém spôsobovala len zápcha v meste, kde sme 5 km šli 2-3 hodiny..

7.9. Na národnej výstave v Kecskeméte splnil Gerardov syn Winner podmienky na udelenie titulu HJCH - Hungaria Junior Champion Gratulujeme !!!!!!! Winner of Joranza (Wandam) sa zúčastnil 6 výstav, z toho 5 x bol ocenený V1, HPJ (4 x Best Junior), a 1 x V2.
Poobede sa konala klubová výstava, na ktorej Geri získal Res.CAC...

ja s kamoškou Monikou, jej Beky (V2) a náš Geri
 
6.9.
 
Prvý septembrový víkend sme sa vybrali do maďarského mesta Mosonmagyaróvár, kde sa konala národná výstava. Ja som so sebou tentoraz vzala len Kamiho, ktorý sa úplne prvý raz predviedol v triede mladých, vo veku 9 mesiacov aj 28 dní. A výsledok?? Pre mňa úplne fascinujúci a nečakaný... Kami získal v titul Výborný 1, HPJ, a v záverečnom porovnaní s ostatnými psíkmi mi pán rozhodca Haas Gábor podal medailu a zagratuloval. Všetci vyšli z kruhu, a ja som nechápala, trvalo mi 5 minút, kým mi došlo, že môj Kami sa tu stal najkrajším jorkšírom, že dostal BOB, a vlastne aj titul Best Junior. Bola som fakt zaskočená, veď bol najmladší, a boli tam s ním aj ďaleko starší psíkovia s titulom Šampión. Spravil mi tým veľkú radosť (no tú mi on robí denne jeho výbornou povahou). Tak sme spolu so Zuzkou a jej dcérou Andi ostali na záverečné súťaže, ktoré začali dosť oneskorene, ale ... čakať sa nám oplatilo, pretože sa pánu rozhodcovi Kami zapáčil natoľko, že získal 1. miesto v 3. skupine FCI - BOG!! :-))
 
5.7. Túto sobotu sa konala národná výstava psov v Maďarsku, usporiadaná klubom SFJK (MKSZ). Geriho deti sa umiestnili výborne - Winner of Joranza V1, HPJ, Best Junior, a Baileys Fortuna jorikas Výborná 1. Pani rozhodkyňa Szűcs Mária jej CAC nezadala z toho dôvodu, že Baileys šla pomaly akoby sa jej nechcelo.. :-) Náš Kami v triede dorastu získal ocenenie Veľmi nádejný 1, a v porovnaní so sučkou získal titul Best Puppy. Najväčšiu radosť nám urobil náš Gerard, ktorý nielenže získal CAC v triede šampiónov, a stal sa víťazom plemena (BOB), ale nestratil sa ani v záverečných súťažiach, kde podľa všetkého rozhodcov zaujal: získal tituly Champion BIS 1, BOG, a nakoniec...... BIS - nakrajší pes výstavy!!!!!!!! Pán rozhodca mi podal ruku so slovami, že bola radosť posudzovať a vidieť v pohybe tohoto psa, za čo mu ďakujem, ako aj celému rozhodcovskému tímu, pretože najkrajšieho psa výstavy vyberali 4 rozhodcovia. ;-)
13.6.
 
Dnes, v piatok 13. ... sa o 14:40 Nokinke narodilo šteniatko, krásna sučka: Fanta-Stick s pôrodnou váhou 115 g. Dúfam, že bude mať šťastný a krásny život, aj napriek tomuto "nešťastnému" dátumu...
 
1.6. Dnešný deň sa nám vydaril. Strávili sme ho na národnej výstave v Székesfehérvári, posudzovala pani Dr. Sirkó Eva. Počasie nám prialo až príliš, bolo horúco, a samozrejme yorkshiry sa dostali na rad ako poslední.. To však nebránilo v tom, aby sa pekne predviedli, a výsledok? Geri získal v triede šampiónov CAC, jeho syn Winner HPJ, Best Junior, a Mike of Joranza v triede otvorenej CAC. V záverečnom hodnotení Geri získal tiež BOB, potrebný na dokončenie Grandšampióna HU. :-)
Asi 5 minút po skončení posudzovania oblohu zavalili mraky, a začalo liať ako z krhly, nevedeli sme, čo skôr brať a kam, tak sme sa schúlili pod rozhodcovský stan, a držali ho, aby neodletel.. Aby toho nebolo málo, padali aj krúpy, veď keď už bolo celý deň tak horúco, tak prečo nie.. Vlastne sme si priali "horšie" počasie, kvôli psom, tak aj prišlo... Ako som držala stan, voda mi tiekla pod pazuchu, tričko som mala úúplne mokré. Našťastie po chvíli liať prestalo, tak som si šla kúpiť tričko s motívom psíka, ale samozrejme akurát tričko s jorkšírom bolo vystavené na stole a zmoklo, tak mi ostalo také so šteniatkom retrievera.. :-) Rozhodli sme sa na BIS ostať, aj keď ja s mokrými ponožkami (ale potom som ani neochorela) ... a urobili sme dobre, lebo Geri sa umiestnil na 3. mieste FCI III. - BOG III. :-)))))
28.05. Doobeda sa u nás narodili 4 krásne šteniatka!
sučka, psík 110 g, sučka, psík 120 g
17.5.
 
MVP Bratislava - CH Gerard of Joranza sa stal slovenským Grandšampiónom! Dostal tretí titul CAC v triede šampiónov od pani rozhodkyne Vladimíry Tichej, a tiež Res.CACIB.
 
11.5. MVP, Budapest - Dnes získal Geri v triede šampiónov ďalší CAC, ktorý bol veľmi dôležitý k získaniu ďalšieho titulu: HSCH - Hungaria Show Champion, na ktorý potreboval získať 3 x CAC na národných výstavách a 3 x CAC na medzinárodných výstavách konaných v Maďarsku. Tento titul však už mohli získať len psi, ktorí začali šampionát v r.2006, lebo v súčasnosti  už zanikol. Domov sme priniesli aj Res.CACIB.
3.5.
 
Sobota - národná výstava + klubová výstava teriérov v Budapesti, pre nás veľmi úspešný deň: Gerard v triede otvorenej V1, CAC, Klubový víťaz. BOB, Best Toy Terrier 2008. :-))) Baileys získala svoje druhé HPJ v konkurencii 5 sučiek :-) a Kami VN1 a Best Baby v porovnaní so sučkou.

30.3.

V nedeľu sme šli na Klubovú výstavu teriérov, kde Geri skončil na 3. mieste v triede šampiónov, a aj v bodovaní súťaze Top Yorkshire terrier 2007 s počtom bodov 585 z 20 výstav. Veľkú radosť nám urobil náš Kami, ktorý získal v triede Baby známku VN1 a v záverečných súťažiach  získal ocenenie  Najkrajšie šteňa výstavy (Baby BISS 1.). :-)) Bacardi sa tiež krásne predviedol a získal ocenenie Výborný. Jeho majiteľom gratulujeme!

29.3.
 

Posledný marcový víkend sme sa zúčastnili Celoštátnej výstavy psov Nitracanis, na ktorej yorkshirov posudzoval p. Ing. Róbert Kanás. Geri vyhral triedu šampiónov, V1, CAC, no o tom viac ma potešilo, keď nakoniec získal aj BOB!!! Keďže je to môj prvý výstavný pes, takýmto výhram sa nesmierne teším. Ani v záverečných súťažiach sa nestratil, dostal sa do užšieho výberu 5 psov o BOG. Náš malý Kami získal ocenenie Veľmi Nádejný, a Geriho dcéry Rebecca a Royal Macarena - Megi sa tiež pekne predviedli, Rebi získala známku Výborná, a Megi Výborná 4! Gratulujem!!!!
Chovateľská stanica Joranza získala v záverečných súťažiach nádherné 1. miesto v súťaži o najkrajšiu chovateľskú stanicu v zložení Ch. Gerard of Joranza, JCh. Mike of Joranza a Mama Mia of Joranza, ktorá tiež získala titul CAC. :-)

p. Ing. Róbert Kanás, Geri a Erika

23.3.

Naša 1. výstava tento rok - 22.3. MVP Praha, Geri skončil v tr. šampiónov ako Výborný 2, Res.CAC (posudzovala p. Radvánszky Katalin) a 23.3. získal na klubovej výstave ČMKCHYT titul Klubový šampión.

22.2. Doplnené rodokmene všetkých našich yorkshirov.
27.01.

Posledná januárová nedeľa patrila výstave v Trenčíne, na ktorú som sa prišla pozrieť v sprievode našej partie. Tentoraz som nevystavovala, šla som len ako divák a "pomocník" pri upravovaní Geriho dvoch dcér, a Geriho sestry, Natashy, čiže najviac ma zaujímalo posudzovanie p. Kubaľu v triede mladých a stredných sučiek. Royal Macarena Joranza (Meginka) dostala známku Výborná, a jej sestra Rebecca sa na svojej prvej výstave umiestnila na 4.mieste v konkurencii 12 sučiek. :-)) Natasha ma nesklamala, pekne sa predviedla a skončila na 1.mieste, Výborná 1, CAC. V súboji o CACIB získala vo svojich 20 mesiacoch Res.CACIB :-) Gratulujem!!!


Royal Macarena, Natasha a Rebecca
Tvorba webových stránok na WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok